Wednesday, November 1, 2017

DHUHA PENARIK REZEKI..?

Assalamualaikum wbt

Entry copy paste je ni

Mai nak ulas sikit, dulu saya ingat kalau buat solat dhuha ni boleh tarik rezeki semata-mata. Mengharapkan rezeki yang belum dapat. Pemahaman masa tu la hehe..

Sebenarnya solat dhuha kita buat sepatutnya bukan sebab nak mintak itu nak mintak ini nak tarik rezeki bagai. Tapi kita buat Dhuha sebab kita bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi.
Buat dhuha sebab rasa syukur kita pada Allah atas semua rezeki yang kita ada. Jangan buat dhuha sebab fikirkan rezeki yang belum dapat.
Kenapa makin banyak rakaat makin luar biasa kesannya? Sebab, makin banyak sujud makin Allah suka. Makin banyak syukur makin tinggi rasa syukur.
Yang jadi rezeki datang sebab amal dhuha tu, sebab "Jika kamu bersyukur" maka AKU tambah nikmatKU kepadamu. Allah SWT janji macam tu. Sebab tu, Dhuha tu dikatakan tarik rezeki.
.
.
Sesudah bersyukur, Allah tambah la nikmat. Okey? Paham dah konsep dhuha?

bit.ly/2sZ7PcLRezekiWajibDikongsi 
kredit: 
Cik Lia
Skuad Elit FTR.

Friday, June 2, 2017

Hampeh

Assalamualaikumwbt..

Azam kononnya nak kerap update blog tak jugak menjadi. hahahaha.

Apa pun CheeAh nak ucapkan selamat berpuasa ya umat Islam seluruh dunia.

Tu ja nak cakap.