Friday, June 22, 2012

Selamat Tinggal

Assalamualaikum wbt..

Lama aku tak update blog ni, sejak final exam hari tu. Maaf la kalo ada yang menjenguk tapi takda post baru. Post malam ni adalah post terakhir aku di UniSZA. InsyaAllah malam ni aku akan balik ke kampung halaman.

Sejak 18hb hari tu dah ada kawan-kawan sekelas yang dah mula balik ke rumah masing-masing. Seorang demi seorang. Sekarang ni pun tinggal 3,4 orang je lagi.

Pengalaman dan kenangan bersama selama empat tahun ni akan sentiasa dikenang. Adat pertemuan ada perpisahan. Semoga berjumpa lagi lepas ni.

Kepada rakan-rakan blogger, mungkin saya kurang aktif selepas ini. Tapi saya akan cuba sedaya mungkin untuk kembali berblogging. Saya akan rindu telatah adik-adik kakak GtHans, anak-anak mummy Meowwmania, Keluarga atuk Milo kak AidahIbu Alisha dan Alisha..dan ramai lagi yang lain.

First batch Bachelor of English, UniSZA..good luck to you guys.

Hawa Mardhiyah, Nur Syamilah, Zusuliyaini, Fiona, Siti Aminah, Najihan Syuhaida, Nurezatul Ikma, Wan Norsilawati, Nur Izzah, Nik Ayuni, Nor Shamimi, Siti Nadzirah, Nadhirah, Siti Ammarah, Nik Siti Azlinda, Yeong, Josephine, Nurul Izzah, Wan Mazrina, Zakiah, Aisyah, Nor Fadillah, Azilah, Nurul Liyana, Akmal, Fauzan, Anas, Wan Zul, Haniff, Fazrie, Fakhri, Tony, Amirul, Tamimi, Ridhuan, Dean, Andrew, Sapizi.


Foto: Google Image




Thursday, June 7, 2012

5W 1H..?

Assalamualaikum wbt..

Just have a thought

You and Us..

When one of your people got hurt, you seek for her/his right..
You do everything you can to make your people believed than you done your best.

When hundreds of our people were hurted, we do the same..
We seek for their right..
But..
You said it is not the right that we seek, it's revenge..

What makes you superior than us..?
Why your action are uneven..?
What makes you do that..?
When you gonna change..?
Where do it start..?

How you gonna fix it..?

It is better to see the differences of the identicality..?

Allah Maha Besar.