Monday, January 13, 2014

Cepat..Laju..Pantas..

Assalamualaikum wbt..

Sebelum ni aku guna Maxis Broadband. Servis kadang-kadang ok, ikut keadaan dan lokasi. Apa yang pasti kuota bulanan tu boleh habis dalam masa sehari je. Sebabnya aku pengunjung Youtube yang tegar. Haha. Kat sana biasa la, ada video positif, ada yang negatif. Pandai-pandai korang la nak tengok yang mana.

Berbalik semula pada broadband, aku dah tak guna Maxis BB. Plan asal adalah aku nak tukar guna Broadband Yes 4g. Tergoda dengan kelajuannya. Lagipun pakej yang ditawarkan menarik sangat. Gigihlah aku pi cari cawangan Yes ni. Jumpa satu kat Arau.

Bincang-bincang, aku saja tanya servis dia laju tak. Staff tu ajak aku check kawasan dulu. Nak tengok ada liputan ke tak. Check punya check area rumah aku tak termasuk dalam kawasan perkhidmatan. Arrgh..sedihnya aku. Al maklum la duduk luar bandar, kawasan kampung ja.

Oleh kerana pilihan pertama tak berjaya, aku kena cari perkhidmatan dari company lain la nampaknya. Pilihan sekarang sama ada nak langgan Unifi or Celcom BB.

Aku nak pakai BB ni bukan apa, rasa tak puas menaip kat skrin tipon yang kecik ni. Typo error takyah cakap la. Berkali-kali backspace.

Skrin laptop lebih luas dan bebas. Puas hati guna. Aku bukan la tech savvy sangat. Sepanjang guna mobile internet ni, tak dapat aku nak menempek gambar. Upload kat Instagram je. Opps..ada Insta pulak...Hahaha.

Ok. Tu je aku tulis malam ni.

Thanks for dropping by.

2 comments:

Akmall Razlan said...

BB? Broadband ke Blackberry?

ctpayong said...

assalamualaikum wbt

kakCT kalu dah dok kat kebun ni, apa binatang line guna pun sama gak.

ceruk jauh tempat tinggal kakCT...hee