Tuesday, April 24, 2012

Belly Dance

Assalamualaikum wbt..

Entri ni nak ditulis dalam English pada mulanya, tapi rasa macam impact tu kurang la. Hehe.

Tadi aku ngan kawan sekelas makan sama-sama kat kafe. Aku duduk mengadap TV. Sambil makan tu kami sembang sikit-sikit. Habit aku suka tengok merata tempat. Masa tengah makan tu, ada satu rancangan bual bicara wanita sedang ditayangkan. Rancangan ini memang famous la di kalangan suri rumah yang sedang rehat waktu tengah hari. Mak aku pun tengok gak kadang-kadang.

Masa rancangan tu nak abih, kadang-kadang dia akan tunjuk persembahan sikit. Korang tahu tak apa persembahan penutup untuk hari ni ? Tu tengok tajuk tu. Haa..macam sewel je aku rasa masa tengok tadi. Aku dah geleng-geleng kepala.

Persemabahan ala-ala tarian arab. Penari tu pakai inner dan lengging, dihiasi rantai, skirt yang berkilau-kilau. Aku rasa korang pernah tengok kan pakaian penari "belly dance" dari arab kan. Yang beza sikit je, persembahan tadi pakai inner, so tak nampak la perut.

Muzik sudah pasti berentak rancak, sebab tarian ni banyak "shaking move" kena buat. Sekali lagi aku rasa macam bengong je stesen TV tu siarkan penari-penari yang gembira dan bangga shake their butt and boobs on national TV.

Tolong la, macam takda persembahan lain ka korang nak tunjuk. Kalo tunjuk budak kecik menari zapin baru la aku boleh kagum kot. Setakat tunjuk belly dance tu, buat tambah dosa aku je kutuk-kutuk tadi.

Sebuah rancangan bual bicara yang target audience nya adalah wanita, selalu membincangkan topik-topik berkaitan wanita, menaikan nama wanita, menyiarkan pencapaian hebat wanita...tapi pada masa yang sama merendahkan nilai wanita dengan persembahan tarian gelek. Bravo.

Maaf kerana ada bahasa kasar. Aku rasa yang baca entri ni dewasa semua dah. But still I'm sorry again.    

9 comments:

IntaNBerliaN said...

akak xtgk plak td.. sibuk sgt msk ikn msk stim..hihii

Ayuni said...

hm, geli betul, ader tgk jugak td...

GtHans said...

ahaha..mmg pun..mula laa nak kutuk bila tgk kan? hik2

Cik FaRiZaM said...

eh rancangan tu ke? sy jrg tgk tv di kala tgh hari. keje .

yg err ..err...famous kan rancangan tu?

salam kenal n follow sini
dr http://afasz.blogspot.com

Naz said...

IntanBerlian: Tengok Alisha menari lagi best dr dr tgk belly dance tu..

Ayuni: Kan, mcm takda benda lain nk tunjuk..

GtHans:Tau takpa..sengal je

cik Farizam: famous la jugak bg kaum2 ibu..thanks for dropping by

ecadwinkyasha said...

rancangan apa tu?.talkshow Bella eh?hehehe :D

Naz said...

ecadwinkyasha: Nope, talk show malay

meowwmania said...

ishhh...sungguh tak berkenan, memalukan!

Naz said...

Meowwmania: memang pun, geleng pale tgk..