Wednesday, April 11, 2012

Gempa Bumi

Assalamualaikum wbt..

Gegaran gempa bumi berukuran 8.9 skala ritcher di Sumatera turut dirasai di semenanjung Malaysia. Dan aku sendiri rasa. Gegaran pertama berlaku dalam lingkungan 4.40 hingga 4.48 petang. Aku tengah baring masa tu, rasa bergoyang. Mak ingat dia pening. Tapi tidak sebenarnya.

Aku bangun dan keluar dari rumah. Nampak air dalam baldi berkocak. Sebelum ni pernah rasa gegar tapi pelan je. Tapi kali ni boleh tahan kuat gegarnya.

Gegaran kedua aku rasa pada lingkungan 6.45 hingga 6.58 petang. Line internet slow, jadi aku tak boleh nak search info terkini pasal gempa ni. Tunggu berita malam ni.

Semoga semuanya selamat. Aku akan update dari semasa ke semasa. InsyaAllah.  

3 comments:

m4rilyn said...

insyallah moga xde kejadian yang menyayat hati. area kita xde rasa gegaran.. alhamdulillah

Aidah said...

Akak siap pesan dgn mak dan family yang ada di PD supaya tak ke pantai. Takut jugak kan. Semoga kita semua terlindung dari mala petaka. Amin.

Naz said...

m4rilyn: Kalo tak salah, ada yang meninggal kat Acheh

Aidah: InsyaAllah, Amin