Wednesday, July 25, 2012

Aku dan Kenangan 6

Assalamualaikum wbt…
Lama aku tak tulis pasal kenangan aku ni. Hehe..
Masa aku dok saja-saja, relax-relax..aku teringat kat satu kisah ni. Masa tu aku sekolah menengah. Kamceng la ngan kak aku. Petang dan malam lepak kat bilik dia. Ada masa tengah lepak tu kami akan nyanyi ikut lagu kat radio. Bising la jugak. Haha.
Masa ada seekor kucing tumpangan, betina, kaler hitam. Dia pun ikut lepak jugak dalam bilik tu.
Yang lawaknya, bila aku mula buka mulut nak nyanyi, kucing tu akan letak tangan dia kat mulut aku. Tak bagi aku nyanyi. Kadang-kadang dia dok jauh, tapi bila dengar je aku nyanyi, cepat-cepat dia datang dan tutup mulut aku.
Adehh..tak sedap sangat agaknya suara aku ni. Bila kak aku nyanyi dia tak buat apa-apa pun. Time aku je.
Last sekali aku diam je la. Kalo kucing dengar pun tak sedap, kalo orang yang dengar..macam mana la agaknya..?

Aku dan Kenangan 5

6 comments:

meowwmania said...

hahahahahhahahaahahhahahhahahahah.....

percayalah dgn kucing tu, sesungguhnya telinga kucing sgt tajam :D

Naz said...

Meowwmania: Ooi..kemain gelak..

Aidah said...

Kelakarlah kucing tu. Samada terlampau sedap atau sebaliknya. Hahaha.

Naz said...

Aidah: Entah la kak..haha

m4rilyn said...

hahahahhahhahaha kucing pun tahu nilai seni suara

Naz said...

m4rilyn: boleh jadi jugde american idol