Sunday, March 11, 2012

Kenit @ Nyet

Assalamualaikum wbt..

Hari rabu lepas, malam sebelum bertolak pi Kg. Mangkuk, mak aku tipon. Dia saja nak sembang-sembang.

Mak habaq, ada budak berkenan nak bela Kenit, kucing aku tu. Lama dah dia berkenan. Mak pun bagi la Kenit @ Nyet. Nak bagi hat kecik tu tak boleh sebab depa masih menyusu. Hat hero dua ekoq tu dah besaq sangat, tak lekat di rumah.

Sebab dia ambik nak bela, aku tak kisah sangat la. Lagipun satu kampung, aku pun selalu gak pi rumah dia. Kalau lepas ni nak tengok Kenit tu, boleh ja start moto pi rumah dia.

Kenit tu nama aku bagi, tapi mak ngan kak aku keja tersasul ja panggil Nyet. Tak kisah la.

Cerita hero jantan dua ekoq tu, mak kata memang tak lekat di rumah, especially Lebaq. Uih balik juga makan nasi, at least dua kali sehari, dia dua hari sekali baru nampak muka. Tu pun lepas makan terus hilang.

Asal dia tak lupa jalan balik rumah sudah la.

6 comments:

Aidah said...

Fuhh, rugged betul kucing jantan 2 ekor tu ya. Jangan dia merempit, cukuplah. Hehehe.

UniMeOw said...

xpe naz,,slagi xdak sp2 potong misai dia insyaAllah dia x lupa jalan balik..:D

IntaNBerliaN said...

macam2 jugak cerita ttg kucing ni ek..hihii

Naz said...

hehe..lepas bebas gitu la kak..

Naz said...

jgn2..dosa aniaya kucin gitu

Naz said...

hehe..dah minat, semua menarik sal kucin..